Poniedziałek  9 lutego był najsmaczniejszym dniem w roku dla wszystkich miłośników pizzy.  Zwolenników tego włoskiego specjału nie brakuje, a ile osób, tyle ulubionych smaków. Pierwotnie głównymi składnikami pizzy były pomidory, ser mozzarella i bazylia, których połączenie symbolizowało narodowe barwy Włoch. Obecnie wybór jest tak ogromny, że czasem ciężko zdecydować, czy mamy ochotę na pizzę tradycyjną, z mięsem, wegetariańską, czy nawet z owocami morza.09.02.2015r. w naszej szkole uczniowie Żywieniówki” uczcili Dzień Pizzy. Młodzież klas żywieniowych przygotowała najróżniejsze rodzaje tradycyjnej włoskiej potrawy. 

Tworzyli pyszne, kolorowe dania według własnych pomysłów. Jak wiadomo polska pizza jest „śmieciówką”, czyli dodajemy do niej różne składniki wedle własnego uznania. Podczas degustacji największym uznaniem cieszyła się pizza gyros – nawet wśród najwybitniejszych smakoszy. Wszystkie potrawy były fantastycznie udekorowane, a ich zapach rozchodził się niemal po całej szkole.  Gotowanie pod okiem opiekunów sprawiło uczniom wielką przyjemność. Nie potraktowali tego jako przymus, coś obowiązkowego, ale jako dobrą zabawę, podczas której dowiedzieli się wielu ciekawych rzeczy. Wszyscy byli bardzo zadowoleni. Zarówno z efektów swojej pracy, jak i z samego gotowania.